ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Noutăţi

17 01/17
O strategie națională de specializare inteligentă ar putea orienta cercetarea spre necesitățile economice și sociale

Specializarea inteligentă este o abordare strategică pentru dezvoltarea economică prin susţinerea specifică a cercetării şi inovării, care se referă la faptul că ţările / regiunile ar trebui să identifice şi să selecteze un număr limitat de domenii prioritare pentru investiţii bazate pe cunoaştere, concentrându-se pe punctele forte şi avantajele comparative ala acestora.

13 01/17
IDSI în rol de Moș Crăciun la Centrul de Plasament și Reabilitare pentru copii de vârstă fragedă

La data de 13 ianuarie2017, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale a realizat o vizită la Centrul de Plasament și reabilitare pentru Copii de vârstă fragedă din Chișinău.

11 01/17
Tendințele în tehnologie și dezvoltarea start-up-urilor IMMM

Raportul "Tendințele în tehnologie și dezvoltarea start-up-urilor IMMM", (“Trends in tech MSMEs and startup development”) pune în evidență experiența Statelor membre ale UIT care deja sprijină în mod activ  Întreprinderile micro, mici și mijlocii (IMMM) prin intervențiile ministerelor TIC.

08 01/17
Standardul CERIF va îmbunătăți interoperabilitatea sistemelor informatice de cercetare din Moldova?

În condiţiile în care Republica Moldova se confruntă cu probleme în domeniul statisticii ştiinţei şi în asigurarea schimbului de date între diferite entităţi (create în diverse formate), inclusiv în ceea ce ţine de preluarea unor informaţii din bazele de date internaţionale, acceptarea unui model recunoscut, care se află într-un proces de îmbunătăţire continuă, poate contribui la depăşirea dificultăţilor de interoperabilitate la nivel naţional şi internaţional.

06 01/17
Evenimentul principal organizat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor în 2016 - ITU Telecom World 2016

Evenimentul Telecom World 2016, a întrunit 8800 participanți la Bangkok, Thailanda, între 14 și 17 noiembrie.  Peste 330 de lideri din partea guvernelor și  din sectorul privat din 90 de țări au discutat exemple detaliate de soluții colaborative în vederea căutării căilor de implementare a tehnologiei de generația a cincea-5G.

29 12/16
MIC POPAS ÎN ŢARA ASTRONOMIEI: Dialog dr. Ion Holban – dr. Mirel Birlan

Stimaţi cititori, îmi face o deosebită plăcere să Vă prezint interlocutorul. Îi zice Mirel BIRLAN, doctor în astronomie fundamentală, mecanică cerească şi geodezie (titlu conferit de renumitul Observator Astronomic din Paris în 1998).

28 12/16
IBN - un sistem informatic în proces de maturizare

Fiind prima bibliotecă electronică ştiinţifică din Republica Moldova, IBN acoperă nișa cea mai importantă a cercetărilor efectuate în sfera CDI – exprimate în articole științifice

12 12/16
IDSI la Târgul Partenerilor bibliotecii ”Creăm punți spre dezvoltare: Biblioteca Modernă”

Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI) s-a implicat activ în promovarea iniţiativelor de acces deschis prin intermediul Instrumentului Bibliometric Național în cadrul evenimentului Târgul Partenerilor bibliotecii ”Creăm punți spre dezvoltare: Biblioteca Modernă”.

06 12/16
Târgul Partenerilor bibliotecii

La 9 decembrie 2016 Biblioteca Națională a Republicii Moldova va găzdui Târgul Partenerilor bibliotecii ”Creăm punți spre dezvoltare: Biblioteca Modernă”, organizat de Programul Naţional NOVATECA şi Ministerul Culturii al RM.

03 12/16
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

La data de 3 decembrie, anual, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Ziua de 3 decembrie are drept obiectiv de a promova încurajarea și susținerea demnității persoanelor care se confruntă cu handicap, a drepturilor și a bunăstării lor.